Amacımız

İSTEK Okulları tarafından 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda "Yapay Zekâ Çağında Eğitim" konulu bir konferans gerçekleştirilecektir. Konferansa 1000 civarında ilköğretim ve ortaöğretim eğitimcisinin dinleyici olarak katılması beklenmektedir.

Konferansın amacı, Yapay Zekâ çağında yaşamını sürdürecek ve iş yaşamına atılacak nesillere verdiğimiz eğitimi şekillendiren öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine esinleyici fikirler sunmaktır.

Öğrencilerimizi henüz icat edilmemiş teknolojilerin kullanıldığı, henüz var olmayan işlere nasıl hazırlayabiliriz?

Bugünün ve geleceğin ekonomisinde var olan ve gelecekte ortaya çıkacak işlerde başarılı olmaları için öğrencilerimize hangi becerileri kazandırmalıyız?

Yeni pedagojik yaklaşımlar, yeni dersler, yeni bir ölçme ve değerlendirme sistemi mi gerekiyor?

Eğitimde Yapay Zekâyı nasıl ve ne ölçüde kullanmak doğru olur?

Eğitimde kullanılabilecek Yapay Zekâ araçları nelerdir?